Представяне на книгата „Отвъд честта и чувствата“ от Мира Нико – първия български роман за съвременна Япония

На 15-ти май от 18:30 часа в Български културен център ще бъде представен романът на Мира Нико – “Отвъд честта и чувствата“.

Покана - представяне на Отвъд честта и чувствата

Мира Нико е българска писателка, която твори и живее в Австрия и има красив и съществен принос за съвременната литература с разнообразни произведения, отразяващи нейния уникален стил и дълбока философско-психологична гледна точка, изразени с лекота и висока естетика. Тя е притежател на различни отличия за принос в литературата и за популяризирането на различни древни култури. Член е на „Австрийското литературно общество Франц Кафка“ – Österreichische Franz Kafka Gesellschaft.

Сред нейните романи са “Ерата на шестото слънце”, “Нощното слънце на Толтеките”, и “Отвъд честта и чувствата”. Освен тях, тя е автор на “Любовта и нейните фасети”, „Любовта, през един философско-антропологичен поглед“ “Мисля, следователно имам избор”, “Ода на безсмъртието”, „Есеистика“, както и пиесата “Любов във време на омраза”, което показва нейната широка палитра от интереси и способността ѝ да работи в различни жанрове. Тя е автор на литературно-музикална поредица за деца „Звездните същества“ YouTube, в която сам е изпълнител.

Нейните произведения изследват непреходните теми за смисълът на човешкия живот, любовта, честта, човешките взаимоотношения, свободният избор, като същевременно често включват елементи от исторически, клутурен и митологичен характер, задаващи съществени въпроси и мислопровокиращи теми. С този широк спектър от интереси и тематики, Мира Нико се утвърждава като важен глас в съвременната литература, най-вече извън границите на родината си.

D-R Psych. Peter Ruis
Д-р по психология, лектор, изследовател, Виена, Австрия

Можете да поръчате книгата от тук: https://zstoyanov.com/catalog/latest/%d0%be%d1%82%d0%b2%d1%8a%d0%b4-%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d1%87%d1%83%d0%b2%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart